Opec i medvind inför Wienmötet

30 november möts Opec-länderna återigen i Wien. Det är då ett år sedan organisationen kom överens om produktionsneddragningar i syfte att hålla uppe priset på oljan.

Hur ser resultatet ut ett år efter överenskommelsen och vad kan vi förvänta oss av detta möte? Ellinor Beckett diskuterar med Martin Jansson, råvarustrateg på Handelsbanken.

En förlängning av avtalet så att det gäller 2018 ut är i stort sett helt inprisat av marknaden menar Martin Jansson. Det spekuleras till och med om att Opec ytterligare ska skärpa villkoren. Och det finns åtminstone ett par sätt organisationen kan göra det på.

 

Börsindex

OMX Stockholm 30 -1.5%
NASDAQ-100 -1.1%
NASDAQ Composite -1.2%

Vinnare & förlorare

Hexagon 1.1%
Arjo 1%
Swedish Match 0.7%
Sweco -2.8%
Evolution Gaming Group -2.8%
Industrivärden -3.2%
Uppdaterad tis 16:54
Fördröjning 15 min

Få mer av EFN

Missa inga nyheter, prenumerera på våra nyhetsbrev. Markera samtliga nyhetsbrev du vill prenumerera på.

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.

Eller hitta oss i sociala medier

 • Fallgroparna att undvika vid fondval14:53

  Fallgroparna att undvika vid fondval

  I veckans sista EFN Marknad ligger fokus på fonder. Maria Landeborn, senior strateg Danske Bank delar med sig av sin expertis och svarar på tittarfrågor om allt från fondrobotar till sharpekvoter.

 • Budgetbråk på tung PMI-dag5:46

  Budgetbråk på tung PMI-dag

  Bråk i förhandlingarna om EU:s nästa sjuårsbudget efter Brexit. Svag PMI från Japan med kopplingar till coronaviruset. Inköpschefsindex från bland annat Frankrike, Storbritannien och Tyskland kommer under dagen.

 • Därför ligger fastighetsbolagen rätt i tiden14:41

  Därför ligger fastighetsbolagen rätt i tiden

  Dagens EFN Marknad gästas av Fastpartners vd Sven-Olof Johansson som berättar om det starka fjolåret och hur framtidens mål ser ut. Dessutom ger han en inblick i sina egna investeringar.