”Alla väntar på Iphone 8”

Analytiker om Apple och Facebook

Apples resultat för det senaste kvartalet överträffade förväntningarna men aktien föll ändå tillbaka något i efterhandeln på Wall Street. Simon Tarvainen pratar med Inge Heydorn, förvaltare på Sentat, om Apples resultat.

Nästa nätjätte att rapportera är Facebook, som kommer med sina kvartalssiffror ikväll. Vad vi kan förvänta oss där kommenteras också av Inge Heydorn.

Apples rapport på det stora hela var i linje med förväntningarna. Men försäljningen av Iphones var något lägre än väntat. Även försäljningen i Kina var svag.

En annan stor fråga är vad Apple ska göra av den enorma kassan, som nu är uppe i närmare 260 miljarder dollar.

Inge Heydorn är rädd för att marknadens förväntningar på Apple är för högt uppskruvade för tillfället och han är därför avvaktande till aktien.

Facebooks aktie däremot gillar Inge Heydorn, då värderingen är mer attraktiv. Även om det inte saknas problem. Det stora frågetecknet är om Facebook ska lyckas behålla greppet om de yngre användarna, i första hand via Instagram i så fall.

 

Börsindex

OMX Stockholm 30 -0.6%
NASDAQ 100 0.2%
NASDAQ Composite 0.3%

Vinnare & förlorare

NetEnt 1.3%
Evolution Gaming Group 1.2%
Massolit Media 1%
Recipharm -1.4%
Hexpol -1.9%
Systemair -2.5%
Uppdaterad fre 09:21
Fördröjning 15 min

Få mer av EFN

Missa inga nyheter, prenumerera på våra nyhetsbrev. Markera samtliga nyhetsbrev du vill prenumerera på.

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.

Eller hitta oss i sociala medier

 • Väntade PMI-rekyler5:12

  Väntade PMI-rekyler

  De tyngsta makroekonomiska händelserna just nu analyseras av Handelsbankens Kiran Sakaria och EFN:s Ara Mustafa.

 • Amerikanska digitaliseringsvinnare16:38

  Amerikanska digitaliseringsvinnare

  EFN Marknad riktar blicken mot USA tillsammans med förvaltaren Joakim By från Handelsbanken. Förutom ett gäng spännande aktiecase diskuteras den amerikanska börsen med avstamp i presidentvalet. 

 • Japansk industri överraskar negativt4:01

  Japansk industri överraskar negativt

  Vita husets handelsrådgivare Navarro hävdade i går att handelsavtalet med Kina är över. Något som fick börser på fall. När president Trump senare dementerade uppgiften vände börsen upp. Regeringen vill ta in mer skatt från utländsk arbetskraft. Blandade PMI-siffror från Japan.

 • Förvaltarens molnfavoriter15:53

  Förvaltarens molnfavoriter

  EFN Marknad bjuder på en resa bland molnbolagen. Förvaltaren Johan Roslund från GP Bullhound går pedagogiskt igenom hela värdekedjan - från Microsoft och Amazon till Docusign och Okta.