”Alla väntar på Iphone 8”

Analytiker om Apple och Facebook

Apples resultat för det senaste kvartalet överträffade förväntningarna men aktien föll ändå tillbaka något i efterhandeln på Wall Street. Simon Tarvainen pratar med Inge Heydorn, förvaltare på Sentat, om Apples resultat.

Nästa nätjätte att rapportera är Facebook, som kommer med sina kvartalssiffror ikväll. Vad vi kan förvänta oss där kommenteras också av Inge Heydorn.

Apples rapport på det stora hela var i linje med förväntningarna. Men försäljningen av Iphones var något lägre än väntat. Även försäljningen i Kina var svag.

En annan stor fråga är vad Apple ska göra av den enorma kassan, som nu är uppe i närmare 260 miljarder dollar.

Inge Heydorn är rädd för att marknadens förväntningar på Apple är för högt uppskruvade för tillfället och han är därför avvaktande till aktien.

Facebooks aktie däremot gillar Inge Heydorn, då värderingen är mer attraktiv. Även om det inte saknas problem. Det stora frågetecknet är om Facebook ska lyckas behålla greppet om de yngre användarna, i första hand via Instagram i så fall.

 

Börsindex

OMX Stockholm 30 1.6%
NASDAQ-100 1.6%
NASDAQ Composite 1.7%

Vinnare & förlorare

Holmen 7.9%
Kindred Group 6.8%
Nordea 3%
Bure -2.8%
Husqvarna -3%
Nibe Industrier -6.1%
Uppdaterad fre 17:35
Fördröjning 15 min

Få mer av EFN

Missa inga nyheter, prenumerera på våra nyhetsbrev. Markera samtliga nyhetsbrev du vill prenumerera på.

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.

Eller hitta oss i sociala medier