Därför fortsätter tillväxtmarknadsrallyt

Det finns goda anledningar till att tro på fortsatt goda tider för aktier på tillväxtmarknader. Det menar förvaltaren Kunal Ghosh.

De två huvudanledningarna till att Kunal Ghosh, som jobbar på Allianz GI, tror på fortsatt goda tider är konsumenterna i tillväxtländer och utbudsreformer när det gäller råvaror i Kina.

Han ser framför allt tre risker som skulle kunna leda till besvikelser, utvecklingen i Korea, utvecklingen i Kina om Xi Jinping får ett mandat på livstid samt en alltför stark dollarkurs.

Ett handelskrig i spåren av de ståltullar som Donald Trump vill införa ser Kunal Ghosh inte som ett stort hinder för Kinas ekonomiska utveckling. Det skulle slå hårdast mot den amerikanska konsumenten menar han.

Börsindex

OMX Stockholm 30 1%
NASDAQ-100 -0.5%
NASDAQ Composite -0.5%

Vinnare & förlorare

Alfa Laval 2.5%
Essity 2.5%
FastPartner 2.4%
Hemfosa Fastigheter -1.5%
Thule Group -2%
Swedish Orphan Biovi… -4.5%
Uppdaterad fre 17:35
Fördröjning 15 min

Få mer av EFN

Missa inga nyheter, prenumerera på våra nyhetsbrev. Markera samtliga nyhetsbrev du vill prenumerera på.

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.

Eller hitta oss i sociala medier

 • På Brexitfronten intet nytt4:16

  På Brexitfronten intet nytt

  USA redo att återuppta samtalen med Nordkorea. Alibaba tar tillbaka löfte om USA-jobb. Inga positiva Brexitnyheter från Salzburg. Dagens viktigaste makro med Kiran Sakaria.

 • Små och stora aktietips17:25

  Små och stora aktietips

  Cleantech, elektronik och media. Det är ämnen som avhandlas i dagens Börslunch. I studion finns Fredrik Skoglund från Länsförsäkringar och Oskar Ekman från Erik Penser.

 • Marknadsanalys i panik och eufori5:31

  Marknadsanalys i panik och eufori

  Panik och eufori är parametrar som kan användas för att analysera marknaden. Enligt Citi-ekonomen Beata Manthey har vi tagit ett steg närmare slutet på cykeln. Hon varnar dessutom för att köpa in sig i tillväxtmarknader och siar kring den globala aktiemarknaden.