Därför fortsätter tillväxtmarknadsrallyt

Det finns goda anledningar till att tro på fortsatt goda tider för aktier på tillväxtmarknader. Det menar förvaltaren Kunal Ghosh.

De två huvudanledningarna till att Kunal Ghosh, som jobbar på Allianz GI, tror på fortsatt goda tider är konsumenterna i tillväxtländer och utbudsreformer när det gäller råvaror i Kina.

Han ser framför allt tre risker som skulle kunna leda till besvikelser, utvecklingen i Korea, utvecklingen i Kina om Xi Jinping får ett mandat på livstid samt en alltför stark dollarkurs.

Ett handelskrig i spåren av de ståltullar som Donald Trump vill införa ser Kunal Ghosh inte som ett stort hinder för Kinas ekonomiska utveckling. Det skulle slå hårdast mot den amerikanska konsumenten menar han.

 • Har börsen sprungit för långt?10:31

  Har börsen sprungit för långt?

  En djupdykning i tysk och kinesisk ekonomi, SCB:s reviderade statistik och svenska bostadspriser. I veckan fokuserar marknaden på inköpschefsindex för industrin från Euroområdet, USA och Japan.

 • Kina behöver fler stimulanser3:44

  Kina behöver fler stimulanser

  Både Kina och USA signalerar framsteg i handelssamtalen. Finansinspektionen försvarar amorteringskravet. Kina sänker en styrränta. Morgonens makroanalys med Handelsbankens chefstrateg Claes Måhlén.

 • Stora pengar på sidlinjen talar för rally21:05

  Stora pengar på sidlinjen talar för rally

  SBB har lagt bud på fastighetsbolaget Hemfosa och vd Ilija Batljan berättar om processen bakom budet. Dessutom diskuteras börs- och makroläget med Jonas Thulin från Erik Penser Bank och Michael Livijn från Nordea.

Börsindex

OMX Stockholm 30 0.4%
NASDAQ-100 0.2%
NASDAQ Composite 0.1%

Vinnare & förlorare

Sinch 3%
Swedish Orphan Biovi… 2.3%
Indutrade 1.9%
Getinge -0.7%
FastPartner -1%
Elekta -1.6%
Uppdaterad tis 09:27
Fördröjning 15 min

Få mer av EFN

Missa inga nyheter, prenumerera på våra nyhetsbrev. Markera samtliga nyhetsbrev du vill prenumerera på.

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.

Eller hitta oss i sociala medier