Från rekordvärme till kyla – aktierna som vinner

Skolbolag, kinesiska bolag, dollarn och kronan. Det är några av ämnena i dagens Börslunch som gästas av Per Hedberg och Christina Lundmark. Dessutom intervjuas Climeons vd Thomas Öström.

Per Hedberg menar att det är dags att ifrågasätta dollarns styrka och har hittat fyra aktier som kan bli vinnare på detta.

Christina Lundmark har en aktiespaning som bygger på sommarens rekordhetta och kylan som kommer.

Programledare: Gabriel Mellqvist.

 • ”Ett lyxproblem för Riksbanken”10:46

  ”Ett lyxproblem för Riksbanken”

  Marknaden präglas av turbulens och ränteoro. I veckan får vi bland mycket annat boprisstatistik från Sverige. Chefstrateg Claes Måhlén analyserar veckan som gick, samt tar en titt på de viktigaste händelserna som väntar.

 • Clas Ohlsons e-handel rusar4:21

  Clas Ohlsons e-handel rusar

  Nedåt på asiatiska börser. Blizzard slår digitalt försäljningsrekord. Getinge vinstvarnar. Duni förvärvar i Australien. Clas Ohlsons försäljning stiger. Medivirs vd får gå.

 • ”Nedgången är inte över ännu”5:46

  ”Nedgången är inte över ännu”

  De senaste dagarna har skakat världens börser och Asien är inget undantag. Amy Zhuang från Nordea i Singapore kommenterar läget på de asiatiska börserna och vad som händer nu när det ser ut att vända upp.

 • Spiltan investerar i Löwengrips skobolag3:46

  Spiltan investerar i Löwengrips skobolag

  Skanska får nya ordrar från bland annat Boeing. Precise Biometrics ska fokusera mindre på mobiler. Gaming Innovation teckanr sportboksavtal. Spiltan investerar i skobolaget Flattered.

Börsindex

OMX Stockholm 30 -0.5%
NASDAQ-100 2.8%
NASDAQ Composite 2.3%

Vinnare & förlorare

Millicom 1.5%
Oriflame 1.1%
Billerudkorsnäs 1.1%
Lifco -4.4%
JM -4.8%
Getinge -13.3%
Uppdaterad mån 11:26
Fördröjning 15 min

Få mer av EFN

Missa inga nyheter, prenumerera på våra nyhetsbrev. Markera samtliga nyhetsbrev du vill prenumerera på.

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.

Eller hitta oss i sociala medier

 • Lär dig tyda bolagsrapporten1:58

  Lär dig tyda bolagsrapporten

  Snart drar ytterligare en rapportperiod igång. Här är sex begrepp som är viktiga för att få ut det mesta av bolagsrapporterna.

 • Starka exportsiffror från Kina2:43

  Starka exportsiffror från Kina

  Ett toppmöte mellan Donald Trump och Xi Jinping planeras. I USA kom inflationen in lägre än väntat, medan det överraskade åt andra hållet i Sverige. De senaste makronyheterna analyseras av Lena Fahlén.

 • ”Hastigheten i nedgången är oroande”9:19

  ”Hastigheten i nedgången är oroande”

  De kraftiga börsfallen som inleddes i USA på onsdagen spred sig vidare till Asien där fallen i många fall blev ännu större. Näst på tur stod Europa, där fallen inte ser lika kraftiga ut. Och torsdagen inleds med en lugnare utveckling i New York.

 • Två köpcase mitt i börsoron20:37

  Två köpcase mitt i börsoron

  Världens börser skakar rejält och det hela analyseras av Gabriel Isskander från Börsveckan och Pär Andersson från Spiltan. Dessutom gästar Capios ordförande Michael Wolf studion och kommenterar det eventuella utköpet av bolaget från börsen.