”Det ser inte så bra ut just nu”

Kina och USA inför höga tullavgifter den 6 juli om en överenskommelse inte nås innan dess. Det gäller import av varor till ett värde av 36 miljarder dollar. Trump vill minska den kinesiska möjligheten att investera i amerikanska teknikbolag. President Xi Jinping varnar för repressalier.

Matilda Karlsson går igenom de viktigaste händelserna som påverkar de asiatiska marknaderna med Nordeas chefsanalytiker Amy Zhuang på Singaporekontoret.

Börsindex

OMX Stockholm 30 -0.5%
NASDAQ-100 0.2%
NASDAQ Composite 0.1%

Vinnare & förlorare

Platzer Fastigheter 0.7%
Mycronic 0.7%
Swedish Match 0.6%
Resurs Holding -3.7%
Sinch -5.2%
Beijer Ref -6%
Uppdaterad tor 14:51
Fördröjning 15 min

Få mer av EFN

Missa inga nyheter, prenumerera på våra nyhetsbrev. Markera samtliga nyhetsbrev du vill prenumerera på.

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.

Eller hitta oss i sociala medier

 • Därför sänker IMF prognosen5:05

  Därför sänker IMF prognosen

  IMF sänker återigen den globala tillväxtprognosen. Sydkoreas export sjönk 0,2 procent under årets första 20 dagar jämfört med samma period i fjol. Stor oro i Kina för ny dödlig epidemi.

 • En handfull heta bolag16:10

  En handfull heta bolag

  Förvaltarna Fredrik Skoglund från Länsförsäkringar och Christian Brunlid från Handelsbanken bjuder på aktiecase och framtidsspaningar i veckans första Börslunch.

 • Varnar signalen för nedgång?13:28

  Varnar signalen för nedgång?

  Allt från svensk boprisstatistik via geopolitik till historiken som talar för en avkylning på börsen. Handelsbankens chefstrateg Claes Måhlén och EFN:s Gabriel Mellqvist vägleder i...