Mer om: Bolån och räntor

 • Rekordmånga fastighetsmäklare anmäls2:49

  Rekordmånga fastighetsmäklare anmäls

  Under förra året gjordes rekordmånga anmälningar av fastighetsmäklare och majoriteten av fallen rörde lockpriser. Nu har Konsumentverket överlämnat Konsumentrapporten, med fokus på just bostadsmarknaden, till...

 • 2:48

  "Rimligt att skjuta på räntehöjningar"

  Riksbanken lämnar reporäntan oförändrad på -0,5 %. QE-programmet utökas med 15 miljarder under andra halvåret. Direktionen var oenig. Tre var för och tre emot. Räntebanan...

 • Ovanligt lågt utbud av villor2:17

  Ovanligt lågt utbud av villor

  Nya siffror från bostadssajten Booli visar att antalet radhus och villor som är till salu är betydligt färre jämfört med motsvarande perioder sedan 2012.

 • Se upp för uppskov0:37

  Se upp för uppskov

  Om du köper en ny bostad kan du i vissa fall skjuta upp beskattningen av vinsten. Men det är en fälla du ska akta dig för. 

 • Så vill Riksbanken minska risken på bomarknaden4:44

  Så vill Riksbanken minska risken på bomarknaden

  Bolån i Sverige har ofta en väldigt lång löptid eftersom amorteringstakten är låg. Samtidigt finansierar bankerna bolånen med en upplåning som är betydligt kortare. Detta är ett stort problem menar Riksbanken. Vice riksbankschef Martin Flodén ser flera vägar att gå för att lösa detta problem.

 • Siffran du ska ha koll på i veckan5:30

  Siffran du ska ha koll på i veckan

  Vad händer i makrovärlden i veckan? Ellinor Beckett pratar med Claes Måhlén, chefstrateg på Handelsbanken. De går igenom allt från Le Pens utsikter till den globala bostadsmarknaden. 

 • Sista pusselbiten inför Fed-beskedet3:35

  Sista pusselbiten inför Fed-beskedet

  Dagens jobbsiffra kan vara avgörande för Fed-chefen Janet Yellen och hennes kollegor innan de bestämmer sig för att höja räntan vid mötet den 15 mars. Handelsbankens chefstrateg Claes Måhlén kommenterar jobbstatistiken.

 • Fed höjer i mars – allt annat vore en skräll5:30

  Fed höjer i mars – allt annat vore en skräll

  I premiären för Makroveckan pratades det om hur det gått från att inte finnas på agendan till att bli huvudscenariot att Fed höjer räntan 15 mars. Pontus Herin pratar med Claes Måhlén chefstrateg på Handelsbanken.