Din webbläsare stödjs ej längre, uppdatera din webbläsare för att webbplatsen ska visas korrekt. Uppdatera min webbläsare nu

Hittills har ett dussintal chefer fått lämna Volkswagen, enligt den tyska affärstidningen Manager Magazin som citerar uppgifter från bolaget.

Det handlar bland annat om utvecklingscheferna vid Volkswagen, Audi och Porsche. De övriga har varit underlydande chefer vid avdelningarna för motorutveckling och avgasteknik.

Delstaten Niedersachsens ekonomi- och näringsminister, Olaf Lies, som även sitter VW:s överstyrelse klargör också att de ansvariga har begått kriminella handlingar och att personligt ansvar kommer att utkrävas.

Men den stora frågan återstår: hur mycket visste koncernledningen? Med tanke på den uppenbara toppstyrningen i koncernen är det svårt att frigöra sig från misstanken att i alla fall delar av ledningen har varit informerad och gett sitt öppna eller tysta medgivande. Uppgifterna om att Bosch – tillverkaren av avgasmätningstekniken – varnade Volkswagen redan för åtta år sedan bidrar till misstanken.

Få mer av EFN

Missa inga nyheter, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.

Eller hitta oss i sociala medier

Missa inte senaste nyheterna!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få dagens sammanfattning inom ekonomi och finans.

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.