Din webbläsare stödjs ej längre, uppdatera din webbläsare för att webbplatsen ska visas korrekt. Uppdatera min webbläsare nu

På fredagsförmiddagen var det glädjestämning på Frankurtbörsen och Volkswagen-aktien handlades i positivt territorium, upp drygt fyra procent.

Sedan blev det som när Riddare Block i Sjunde inseglet får besök av Döden. Denna gång uppträdde Döden i form av Tysklands transportminister Alexander Dobrindt.

Det bistra budskapet från ministern var att Volkswagen-skandalen växer. Nu står det klart att även bolagets mindre lastbilar har försetts med datorn som manipulerar utsläppsvärdena. Datorn som tidigare har avslöjats i bolagets personbilar.

Aktien vände omedelbart ner och hamnade på minus.

Och nu uppstår en intressant fråga för oss svenskar: vad visste Leif Östling om detta? Från september 2012 till februari i år var han chef för Volkswagens enhet för kommersiella fordon.

Få mer av EFN

Missa inga nyheter, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.

Eller hitta oss i sociala medier

Missa inte senaste nyheterna!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få dagens sammanfattning inom ekonomi och finans.

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.