Din webbläsare stödjs ej längre, uppdatera din webbläsare för att webbplatsen ska visas korrekt. Uppdatera min webbläsare nu

Volvo Cars kommer från och med 2019 att enbart börja tillverka bilar med en elmotor i sig, enligt ett pressmeddelande.

Satsningen innebär att alla nya bilar kommer att vara antingen renodlade elbilar, laddhybrider eller milda hybrider.

”Det här tillkännagivandet innebär att vi inte längre kommer att tillverka bilar som endast drivs med förbränningsmotor”, säger Håkan Samuelsson, vd och koncernchef.

Volvo har tidigare uppgett att målsättningen är att sälja totalt en miljon eldrivna fordon fram till år 2025.

Som ett led i satsningen ska bolaget lansera fem renodlade elbilar mellan åren 2019 och 2021. Tre av dem kommer att vara Volvo-modeller och de övriga två elbilar från Polestar, som är Volvo Cars prestandamärke.

”Det här handlar om kunden. Människor efterfrågar elektrifierade bilar i allt större utsträckning och vi vill möta våra kunders nuvarande och framtida behov”, säger Håkan Samuelsson.

Volvo Cars ägs sedan 2010 av kinesiska Geely. Mellan 1999 och 2010 ägdes varumärket av amerikanska Ford, och ingick dessförinnan som Volvo Personvagnar i Volvo-koncernen.

Finwire

Få mer av EFN

Missa inga nyheter, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.

Eller hitta oss i sociala medier

Missa inte senaste nyheterna!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få dagens sammanfattning inom ekonomi och finans.

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.