Din webbläsare stödjs ej längre, uppdatera din webbläsare för att webbplatsen ska visas korrekt. Uppdatera min webbläsare nu

Förra veckan avslutades med riktigt svag amerikansk jobbstatistik, och allt fler tror att Fed väntar till nästa år med att höja räntan. Det bekymrar Stefan Ingves, han vill ju att kronan ska försvagas.

Och så var det det där med den svaga norska kronan – något som direkt påverkar den svenska ekonomin.

Oavsett vad som händer lär det vara fortsatt stökigt på valutamarknaden. Total osäkerhet gäller för valutor, räntor och sparande.

Kina har helgstängt måndag till onsdag, kanske ett bra tillfälle för kinesiska myndigheter att agera utan stök på den egna marknaden.

Kinas inbromsning har bidragit till att knäcka råvarumarknaden, med idel nedgångar. Hur påverkar det svenska småföretag -import som export? Hur ser det ut med prissäkringar?

Rapportperioden smygstartar denna vecka, men vi får vänta ett tag till på att industribolagen redovisar.

Möjligt dock att Volkswagen fortsätter att redovisa ytterligare dieselgateutsläpp. Många frågor om VW som ska besvaras.

 

Få mer av EFN

Missa inga nyheter, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.

Eller hitta oss i sociala medier

Missa inte senaste nyheterna!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få dagens sammanfattning inom ekonomi och finans.

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.