Din webbläsare stödjs ej längre, uppdatera din webbläsare för att webbplatsen ska visas korrekt. Uppdatera min webbläsare nu

Det blir en tung rapportvecka. Det brakar loss ordentligt på tisdag då bland annat Atlas Copco och Telia Sonera kommer med sina kvartalsrapporter. Atlas Copco är alltid intressant av konjunkturskäl, och Telia är extra intressant just nu – hedgefonden Muddy Waters levererade stenhård kritik mot Telia förra veckan.

Den kritiken riktade helt in sig på Telias skumraskaffärer i några gamla Sovjetstater. Ett ämne som SvD Näringslivs Patricia Hedelius behandlar i sin nya bok ”Telia: Alliansregeringen och korruptionen”. Kanske kommenterar Telia Muddy Waters-kritiken i samband med rapporten, Kanske kommer Telia med nya besked i ämnet.

ECB kommer med penningpolitiskt besked på torsdag. Duvaktighet där sätter press på Riksbanken, som kommer med sitt räntebesked en vecka senare – samma dag som Federal Reserve ger sitt besked. All data och all statistik den kommande veckan är viktiga.

Attackerna mot ränteavdraget lär fortsätta, senast var det bankföreningen som gick ut och ville avskaffa det. Något att fundera över för Finansinspektionens nye generaldirektör Erik Thedéen som gör sin första arbetsdag på onsdag. Thedéen var statssekreterare på finansdepartementet i fyra år, och var nog inte helt oskyldig i den maktkamp som ett tag härjade mellan Riksbanken och FI – med FI som segrare.

Få mer av EFN

Missa inga nyheter, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.

Eller hitta oss i sociala medier

Missa inte senaste nyheterna!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få dagens sammanfattning inom ekonomi och finans.

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.