Din webbläsare stödjs ej längre, uppdatera din webbläsare för att webbplatsen ska visas korrekt. Uppdatera min webbläsare nu

Bostadsfrågan är het i Sverige. Problemen är många, lösningarna få, alla skyller på alla. För somliga är frågan hetare än för andra: De som är outsiders på bostadsmarknaden.

Till exempel de unga vuxna som bor kvar hos föräldrarna fast de inte vill, barnfamiljer som bor för trångt men som inte har råd med större, par som skulle vilja separera men som inte ser hur det skulle gå till i praktiken.

Kan man inte köpa sig en bostad och har man inte stått i den kommunala bostadskön i åratal så kan det se rätt mörkt ut. Problemen är störst i storstäderna men existerar i stora delar av Sverige.

EFN Ekonomikanalen har länge bevakat och rapporterat om dessa frågor, de senaste två åren bland annat i vår bostadspodd Kvadrat och med särskilt fokus på de unga. Programledarna Petra Bergman och Joakim Båge har avsnitt efter avsnitt tillsammans med Sveriges främsta experter djupdykt i frågorna, problemen och möjligheterna. Med tiden har vi byggt upp en rejäl kunskapsbank, som vi tror kan göra nytta för människor som behöver en bostad här och nu.

Joakim Båge har samlat ihop handfasta lärdomar, konkreta tips och oväntade tricks till handboken Bostadsskolan, en fullmatad och inspirerande ljudboksserie i nio delar. Ljudboksformatet tillåter oss att fördjupa oss ner på detaljnivå. En sådan här komplett handbok finns inte sedan tidigare, så vitt vi vet.

Vi är övertygade om att lyssnarna kommer att hitta egna vägar framåt i bostadsletandet efter att ha tagit del av boken. Vi tror också att boken ger inspiration och energi.

Med Bostadsskolan vill vi peka på de möjligheter som ändå finns på bostadsmarknaden, så att fler outsiders kan bli insiders och hitta hem.

 

Anna Fagerström

Ansvarig utgivare

EFN Ekonomikanalen

Få mer av EFN

Missa inga nyheter, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.

Eller hitta oss i sociala medier

Missa inte senaste nyheterna!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få dagens sammanfattning inom ekonomi och finans.

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.