Din webbläsare stödjs ej längre, uppdatera din webbläsare för att webbplatsen ska visas korrekt. Uppdatera min webbläsare nu

Åsikter, fakta och debatt, men i slutändan handlar valet mest om ekonomi.

Sveriges bästa ekonomi-tv-kanal EFN ger dig fördjupande insikter och kunskaper både inför valet och efter. Vi bjuder in de mest engagerade politikerna, de kunnigaste analytikerna och de skarpaste experterna.

Förre finansministern Anders Borg:

”Vi har ett akut problem på bostadsmarknaden”

Tidigare statsministern Göran Persson:

”Riksbanken borde höjt räntan för länge sen”

Som enda ekonomimedie är EFN rikstäckande – vi har redaktioner och tv-studior över hela Sverige. Våra regionreportrar är just nu mitt uppe i en rad debatter om valaktuella storsatsningar på infrastruktur. Vad talar för och emot snabbtåg, utbyggt flyg och förlängd tunnelbana? Hur ser prislappen ut och vad blir effekterna för miljön?

Här kan du se några av debatterna:

Snabbtåg splittrar Skåne  

Flygskatt och vattenkraft heta valfrågor

 

För att inte missa något, prenumerera på EFN:s nyhetsbrev

En viktig och intressant grupp är de unga som röstar för första gången. Vad engagerar dem och hur ska de rösta för att få igenom sina viktigaste frågor? Programledarna Nicolina Söderqvist och Ara Mustafa leder debatter och analys om det som engagerar och berör unga mest av allt: bostäder, arbete och miljö.

Se programmet här. 

Under hela veckan före valet tar vi också upp frågor som får direkt betydelse för vår privatekonomi: bostadsekonomi, arbetsmarknad, pension och skatter.

Missa inte att följa EFN på själva valdagen, söndagen den 9 september. Vi livesänder från klockan 20, när de första säkra prognoserna kommer. De bästa experterna finns i vår stora studio i Stockholm för att analysera vad valresultatet kan komma att betyda för näringsliv, samhälle och privatekonomi.

Dagen därpå, måndagen den 10 september, rivstartar vi sändningarna redan klockan sju på morgonen. Under hela dagen turas våra programledare Niklas Ekdal, Gabriel Mellqvist, Petra Bergman och Joakim Båge om att intervjua näringslivsprofiler, ekonomiska experter och analytiker av olika slag. Med valresultatet som utgångspunkt vänder och vrider vi på konsekvenser av alla tänkbara regeringsbildningar och scenarier.

Och självklart är också våra regionreportrar igång för att belysa stora förändringar i kommun- och landstingsvalen och vad de kan komma att betyda i olika delar av landet.

Förutom att EFN är den enda rikstäckande ekonomikanalen är vi också utnämnda till Sveriges bästa ekonomi-tv tre år i rad. I år placerade vi oss dessutom – som enda ekonomimedie – på topp fem bland Sveriges bästa nyhetssajter på IDG:s Topp 100.

 

Så vill du ha koll på vad valet verkligen handlar om 2018, häng med oss på EFN.

Anna Fagerström

Ansvarig utgivare

 

Så här följer du EFN:

På efn.se hittar du valmaterialet här.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här.

EFN på Facebook – följ och gilla oss

Vi finns också på Twitter, Youtube och Instagram

Få mer av EFN

Missa inga nyheter, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.

Eller hitta oss i sociala medier

Missa inte senaste nyheterna!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få dagens sammanfattning inom ekonomi och finans.

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.