Din webbläsare stödjs ej längre, uppdatera din webbläsare för att webbplatsen ska visas korrekt. Uppdatera min webbläsare nu

Ett investerarkonsortium är intresserade av statens aktier i SAS, rapporterar Affärsvärlden.

Svenska staten äger 17,1 procent av aktierna i flygbolaget SAS, uppgående till drygt en miljard kronor i marknadsvärde. Enligt uppgifter till Affärsvärlden har Nordea erhållit uppdraget att hitta nya långsiktiga ägare för att ta över aktieposten.

Ett konsortium bestående av ett mindre antal privatpersoner har visat intresse för aktierna. Processen har pågått i ca en månad, men någon affär har ännu inte sytts ihop, och en källa med insyn uppger att de behöver ytterligare några partners för att få ihop finansieringen för att ta över hela aktieposten.

Regeringen har avböjt att kommentera Affärsvärldens uppgifter.

– Det finns inget nytt att meddela. Staten är ingen långsiktig ägare, men avyttring ska ske på ett ansvarsfullt sätt med hänsyn tagen till bolaget och marknadsförutsättningarna, säger Daniel Ferreira som är pressekreterare hos närings- och innovationsminister Mikael Damberg till Affärsvärlden.

Se även: SAS krishistoria på 94 sekunder.

Finwire/EFN

Få mer av EFN

Missa inga nyheter, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.

Eller hitta oss i sociala medier

Missa inte senaste nyheterna!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få dagens sammanfattning inom ekonomi och finans.

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.