Din webbläsare stödjs ej längre, uppdatera din webbläsare för att webbplatsen ska visas korrekt. Uppdatera min webbläsare nu

Det nya finansåret började med fallande Kina-börser och fortsatta fall i väst. Bland de främsta orsakerna finns kinesisk statistik och bråket mellan Saudi och Iran. Och det var tunga börsfall världen runt.

Råvarupriserna var också – som vanligt – generellt nedåt. Oljan var ett av undantagen. Massavrättningarna i Saudi, attacken mot Saudis ambassad i den iranska huvudstaden Teheran och de avbrutna diplomatiska kontakterna mellan de två fiendeländerna fick oljan att stiga.

Iran och Saudi har aldrig varit vänner. Och de var inte det heller 1975 trots att Saudiska prinsar och ministrar tvingades prata olja med Shahen av Iran.

Iran och Saudi har aldrig varit vänner. Och de var inte det heller 1975 trots att saudiska prinsar och ministrar tvingades prata olja med Shahen av Iran när det var Opec-möte.

Men också guldet klättrade uppåt som det gör ibland när det är panik på aktiemarknaden, guldet har annars ett par svåra år bakom sig.

guld

Källa: Bloomberg

Få mer av EFN

Missa inga nyheter, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.

Eller hitta oss i sociala medier

Missa inte senaste nyheterna!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få dagens sammanfattning inom ekonomi och finans.

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.