Din webbläsare stödjs ej längre, uppdatera din webbläsare för att webbplatsen ska visas korrekt. Uppdatera min webbläsare nu

EFN Ekonomikanalen söker en reporter för norra Sverige, med bas i Umeå.

Arbetsuppgifter:

Göra tv-reportage, inslag och studiointervjuer om ekonomi och näringsliv i norra Sverige.

Du som söker har ett starkt intresse för näringslivsfrågor och samhällsutveckling i norra Sverige. Du har flera års erfarenhet som journalist och har arbetat med tv. Du är duktig på dramaturgi och berättande. Formell ekonomiutbildning är inget krav, men ett gediget intresse för ekonomiska frågor är en förutsättning. Ett bra lokalt kontaktnät är en fördel. Du måste ha B-körkort.

På plats jobbar du mestadels ensam och du är ofta på reportageresa runtom i norra Sverige. Du har daglig kontakt med och samarbetar nära med teamet i Stockholm. I vissa jobb kan du få stöttning med foto och redigering. Jobbet innebär stora möjligheter till kompetensutveckling inom redigering och foto.

EFN:s redaktion består av ett tajt gäng duktiga och trevliga medarbetare. Redaktion, produktion och tv-studio är belägna i lokaler vid Nybrokajen i centrala Stockholm. Vi har också regionredaktioner med studior i Gävle, Malmö och Göteborg.

Tjänsten är en 80 procents projektanställning på sex månader med chans till förlängning. Din arbetsplats är belägen i Umeå.

* * *

EFN Ekonomikanalen sprider kunskap om ekonomi. Vi vänder oss till den ekonomiintresserade allmänheten. Kanalen är rikstäckande, reklamfri och det kostar ingenting att ta del av våra program, reportage och intervjuer. Kanalen har utsetts till Sveriges bästa ekonomikanal fyra år i rad. EFN drivs av en oberoende redaktion och ägs av Handelsbanken.

Vi finns på EFN.se och i sociala medier.

* * *

Mejla din ansökan till jobb@efn.se.

Har du frågor om tjänsten, mejla Leo Lagercrantz, huvudredaktör EFN:s regionredaktioner, leo.lagercrantz@efn.se.

Vi träffar kandidater löpande.

Få mer av EFN

Missa inga nyheter, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.

Eller hitta oss i sociala medier

Missa inte senaste nyheterna!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få dagens sammanfattning inom ekonomi och finans.

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.