Din webbläsare stödjs ej längre, uppdatera din webbläsare för att webbplatsen ska visas korrekt. Uppdatera min webbläsare nu

Nu är det bekräftat att Kinneviks Cristina Stenbeck tar plats i styrelsen för svenska musiktjänsten Spotify. Det skriver Breakit som hänvisar till ett dokument från motsvarigheten till Bolagsverket i Luxemburg.

För en månad sedan skrev The Telegraph att Stenbeck valt att ta plats i Spotifys styrelse. Då sades även flera andra personer gå in i styrelsen vilket nu också bekräftats. Det rör sig om Tom Staggs som fram till förra året var operativ chef på Walt Disney och som många trodde skulle komma att ta över vd-rollen efter Bob Iger. I stället lämnade han Disney hastigt.

De två andra som är nya styrelseledamöter i Spotify är Shishir Mehrotra, en tidigare produktchef på Google-ägda Youtube, och Padmasree Warrior som är USA-vd för elbilsföretaget NIO. Warrior har för övrigt en tung meritlista och har tidigare varit teknikchef för Cisco och Motorola.

Spotify tappar samtidigt två ledamöter, nämligen Napster-grundaren Sean Parker och den tyska affärsängeln Klaus Hommels.

Finwire

Läs artikel om Cristina Stenbeck och Kinnevik av Jon Psberg från tidigare i år här. 

Få mer av EFN

Missa inga nyheter, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.

Eller hitta oss i sociala medier

Missa inte senaste nyheterna!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få dagens sammanfattning inom ekonomi och finans.

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.