Din webbläsare stödjs ej längre, uppdatera din webbläsare för att webbplatsen ska visas korrekt. Uppdatera min webbläsare nu

Under natten handlades det brittiska pundet till kurser runt 1,23 mot den amerikanska dollarn. Sen började det hända saker.

Klockan 11.00 meddelade tre domare från Londons högsta domstol att den brittiska regeringen behöver få parlamentets godkännande innan Brexit-förhandlingar inleds. Detta tolkades av marknaden som att riskerna för en hård och dramatisk Brexit minskade och pundet stärktes omedelbart.

Vid 12-tiden handlades pundet till kurser över 1,24 mot dollarn. Sedan föll det tillbaka något innan nästa nyhet.

Klockan 13.00 kom ett räntebesked från Bank of England som visserligen innebar att de lämnade styrräntan oförändrad på 0,25 procent. Men bankens direktion meddelade samtidigt att de inte längre räknar med att sänka räntan på nytt i år. Dessutom uttryckte man en oro för stigande inflation och hintade lite om kommande räntehöjningar.

Detta var nyheter som fick pundet att stärkas igen. Vid 13-tiden hade kursen mot dollarn klättrat upp mot 1,25.

Men att säga att pundet är starkt är ändå att ta. I juni, dagarna innan Brexit-omröstnnigen, handlades det till 1,5 mot dollarn.

Mindre än två timmar efter att beslutet från domstolen i London hade blivit känt hade dessutom den brittiska regeringen meddelat att de överklagar beslutet.

Få mer av EFN

Missa inga nyheter, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.

Eller hitta oss i sociala medier

Missa inte senaste nyheterna!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få dagens sammanfattning inom ekonomi och finans.

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.