Din webbläsare stödjs ej längre, uppdatera din webbläsare för att webbplatsen ska visas korrekt. Uppdatera min webbläsare nu

Striden om kinesiskt stål i Europa trappas upp. Under måndagen samlas mängder av stålarbetare och direktörer i Bryssel för att demonstrera mot EU – och mot det kinesiska stålet.

 

EU:s tariffer är alldeles för snälla anser de protesterande – däribland arbetare från Dalarna och Tata Steels europachef Karl Koehler. (Tata finns bland annat i Surahammar)

Karl-Ulrich-Kohler_For web

Karl Kohler, direktör och demonstrant.

 

Den brittiska stålindustrin har de senaste månaderna haft det riktigt tufft, och mängder med anställda har förlorat sina arbeten. På sina håll – som i Middlesbrough – har det varit så svårt att Prinsen av Wales har fått gripa in med tröst. Och premiärminister Cameron har fått utstå en hel del kritik.

SOS700

Daily Mirror gillar inte regeringen.

Degerfors700

Stål i Degerfors

 

Samtidigt protesterar Outokumpu mot kinesisk prisdumpning i USA. (Outokumpu har verksamhet bland annat i Degerfors och Avesta)

 

 

 

AVesta700

…och i Avesta

 

 

 

 

 

Få mer av EFN

Missa inga nyheter, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.

Eller hitta oss i sociala medier

Missa inte senaste nyheterna!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få dagens sammanfattning inom ekonomi och finans.

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.