Din webbläsare stödjs ej längre, uppdatera din webbläsare för att webbplatsen ska visas korrekt. Uppdatera min webbläsare nu

Den svenska musiktjänsten Spotify har efter nästan två års förhandlingar tecknat ett förnyat licensavtal med Warner Music, det skriver det amerikanska bolaget på sitt instagramkonto.

Uppgörelsen med Warner var det sista större avtalet som behövde förnyas för att bolaget skall kunna gå vidare med en börsnotering menar bedömare. Nu har Spotify nytecknade avtal med samtliga tre större musikbolag och som alla gäller flera år framåt.

”Det tog en stund, men det var värt det”, skriver innehållschefen på Warner Music Ole Obermann.

”Vårt partnerskap med Warner Music Group kommer hjälpa den nya musikekonomin att växa och miljoner med artister kan omedelbart nå en ny publik och publiken kan omedelbart få tillgång till nya artister”. Det skriver Spotifys innehållschef Stefan Bloom i ett e-mail till Recode.

En Spotifynotering planeras på den amerikanska New York-börsen under fjärde kvartalet 2017 eller första kvartalet nästa år.

Finwire

Få mer av EFN

Missa inga nyheter, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.

Eller hitta oss i sociala medier

Missa inte senaste nyheterna!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få dagens sammanfattning inom ekonomi och finans.

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.