Din webbläsare stödjs ej längre, uppdatera din webbläsare för att webbplatsen ska visas korrekt. Uppdatera min webbläsare nu

Norska aluminiumbolaget Sapa har erkänt fusk med testresultat i USA. Sapa, som ägs av Orkla och Norsk Hydro, har på sin fabrik i Portland, Oregon, ändrat hållbarhetstest under åren 1996 till 2015.

 

Det hela medges i ett brev från den lokala ledningen. 

sapa2

Sapa har stängts av som leverantör till de federala myndigheterna (leveranser till Nasa undersöks just nu) och USA:s justitiedepartement har hand om ärendet.

Portland

 

Sapa, som har tillverkning bland annat i Vetlanda och Finspång, hängde tidigare ihop med det börsbolag som noterades på Stockholmsbörsen under namnet Gränges förra hösten – en lång historia som finns i sammandrag här.

Sapa, som tillverkar extruderade alumiumprofiler (medan Gränges ägnar sig åt valsat aluminium) la ett storvarsel i Vetlanda för ett par veckor sedan.

 

 

Få mer av EFN

Missa inga nyheter, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.

Eller hitta oss i sociala medier

Missa inte senaste nyheterna!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få dagens sammanfattning inom ekonomi och finans.

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.