Din webbläsare stödjs ej längre, uppdatera din webbläsare för att webbplatsen ska visas korrekt. Uppdatera min webbläsare nu

IT-säkerhetsföretagen handlas upp under måndagen efter helgens hackerattack WannaCry som drabbade 200 000 personer och företag i minst 150 länder.

FireEye, KEYW, Barracuda Networks, Proofpoint, Palo Alto Networks, Qualys och CyberArk Software är samtliga upp under förhandeln i USA på måndagen. Även finska F-Secure har fått en skjuts på börsen och är upp 3,3 procent.

På Londonbörsen stiger även Sophos med 7,2 procent till en ny rekordnotering medan NCC Group är upp 2,9 procent.

Den börshandlade fonden med fokus på IT-säkerhet, PureFunds ISE Cyber Security ETF, är samtidigt upp 9,8 procent i förhandeln.

Hackerattacken tros ha genomförts med hjälp av stulen information från den nationella säkerhetsmyndigheten, NSA. Det finns fortfarande oro för fler attacker och mjukvarujätten Microsoft har beskyllt den amerikanska regeringen för att inte avslöja fler sårbarheter inom mjukvaran.

https://seekingalpha.com/news/3267126-wannacry-puts-focus-cybersecurity-stocks

Nyhetsbyrån Finwire

Få mer av EFN

Missa inga nyheter, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.

Eller hitta oss i sociala medier

Missa inte senaste nyheterna!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få dagens sammanfattning inom ekonomi och finans.

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.