Din webbläsare stödjs ej längre, uppdatera din webbläsare för att webbplatsen ska visas korrekt. Uppdatera min webbläsare nu

Försvarsjätten Saab har enligt ett pressmeddelande fått ett kontrakt på övningssystem, i samarbete med Lockheed Martin, till den amerikanska armén. Ordervärdet för Saabs del av kontraktet uppgår till cirka 100 miljoner kronor.

Leveranserna kommer att ske mellan 2017 och 2018 och ordern bokas som orderingång under det andra kvartalet 2017.

Den amerikanska arméns avdelning Program Executive Office for Simulation, Training and Instrumentation (PEO STRI), har beställt ett taktiskt eld- och målsystem (Vehicle Tactical Engagement Simulation System – VTESS) till stridsfordon från Lockheed Martin i Orlando, USA i samarbete med Saab Training & Simulation, i Orlando och Huskvarna. Systemet ger enligt bolaget soldater möjlighet att genomföra mycket realistiska övningar i realtid och med befintliga plattformar och vapensystem.

Saabs del av kontraktet omfattar lasersimulatorer, detektorer och elektronik till VTESS-systemet, som har utvecklats av Saabs ingenjörer.

Finwire

Få mer av EFN

Missa inga nyheter, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.

Eller hitta oss i sociala medier

Missa inte senaste nyheterna!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få dagens sammanfattning inom ekonomi och finans.

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.