Din webbläsare stödjs ej längre, uppdatera din webbläsare för att webbplatsen ska visas korrekt. Uppdatera min webbläsare nu

Ryanair redovisar en ökad omsättning och en vinst i linje med företagets egna prognos för räkenskapsåret som avslutades den sista mars. Överkapacitet och svagt pund gör att bolaget spår ett fall i genomsnittliga biljettintäkter under året.

Omsättningen uppgick till 6 648 miljoner euro (6 536), en ökning med 2 procent mot föregående år.

Resultatet efter skatt blev 1 316 miljoner euro (1 242), en ökning med 6 procent mot föregående år. Företagets prognos var en vinst på 1,3-1,35 miljarder.

Resultat per aktie hamnade på 1,05 euro (0,93), vilket innebär en ökning med 13 procent mot föregående år.

Lågprisflygjätten justerade prognosen i oktober förra året. Ryanair spår att vinsten stiger med 8 procent till 1,40-1,45 miljarder euro under det kommande året.

Antalet passagerare ökade med 13 procent till 120 miljoner. De genomsnittliga biljettpriserna backade med 41 procent till 41 euro. Kabinfaktorn var 94 procent. De genomsnittliga enhetskostnaderna backade med 11 procent. Räknas bränslekostnaden bort så var kostnaderna ned med 5 procent.

Ryanair skriver i rapporten att visibiliteten är dålig för det andra halvåret vilket påverkar utsikterna. Antalet passagerare väntas öka 8 procent till 130 miljoner. Bokningarna för det närmaste halvåret är upp 1 procent mot föregående år.

Överkapaciteten i branschen tillsammans med ett svagt pund gör att det irländska bolaget spår att de genomsnittliga priserna faller med 5-7 procent under det kommande året. Intäkten per kund väntas dock vara oförändrat. Enhetskostnaderna väntas falla med 1 procent justerat för bränsle.

Finwire

Få mer av EFN

Missa inga nyheter, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.

Eller hitta oss i sociala medier

Missa inte senaste nyheterna!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få dagens sammanfattning inom ekonomi och finans.

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.