Din webbläsare stödjs ej längre, uppdatera din webbläsare för att webbplatsen ska visas korrekt. Uppdatera min webbläsare nu

Probiotikabolaget Probi faller som väntat i den inledande handeln på måndagen efter att i helgen ha lagt fram en vinstvarning. Aktien rasar med över 33 procent till 290 kronor och har därmed i stort sett halverats sedan toppen för tre månader sedan.

Enligt Probi har en av deras största kunder informerat dem om pågående lagerminskningar. Det väntas fortsätta under andra halvåret och första kvartalet 2018. Probi räknar med att det slår mot nettoförsäljningen med cirka -50 miljoner kronor per kvartal.

Det innebär också att styrelsen gör bedömningen att målet om en organisk tillväxt, där bolaget växer snabbare än världsmarknaden, sannolikt inte infrias under 2017.

Se mer om Probis vinstvarning i spelaren ovan.

Finwire/EFN

 

Få mer av EFN

Missa inga nyheter, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.

Eller hitta oss i sociala medier

Missa inte senaste nyheterna!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få dagens sammanfattning inom ekonomi och finans.

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.