Din webbläsare stödjs ej längre, uppdatera din webbläsare för att webbplatsen ska visas korrekt. Uppdatera min webbläsare nu

Risken för bränslebrist har ökat och efterfrågan på råolja dämpats efter att den tropiska stormen Harvey stängt nära på en fjärdedel av de amerikanska raffinaderierna. Det rapporterar Reuters.

Enligt Goldman Sachs ligger raffinaderier med en produktionskapacitet om 4,1 miljoner fat per dag nere på tisdagen, motsvarande 23 procent av den amerikanska produktionen. Att återstarta raffinaderierna uppskattas ta minst en vecka.

Den tropiska stormen har enligt affärsbanken dessutom slagit ut motsvarande 15 procent av den totala amerikanska råoljeproduktionen.

Terminerna för amerikanska bensinpriser var upp 5,3 procent på tisdagen till 1,8783 dollar, den högsta nivån på över två år. Brentoljan har samtidigt backat 0,17 procent till 51,56 dollar per fat medan WTI-oljan är ned 0,73 procent till 46,09 dollar.

Finwire

Få mer av EFN

Missa inga nyheter, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.

Eller hitta oss i sociala medier

Missa inte senaste nyheterna!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få dagens sammanfattning inom ekonomi och finans.

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.