Din webbläsare stödjs ej längre, uppdatera din webbläsare för att webbplatsen ska visas korrekt. Uppdatera min webbläsare nu

Vård- och diagnostikbolaget Medicover stiger i dagens premiär på Stockholmsbörsen, Nasdaq Stockholm. Erbjudandet att teckna aktier övertecknades flera gånger och bolaget fick fler än 2.000 nya ägare. Teckningskursen sattes till 56 kronor per aktie, jämfört med det aviserade intervallet på 49 till 63 kronor per aktie. Bolaget har 133,3 miljoner aktier utestående och börsvärdet var 7,5 miljarder kronor räknat på teckningskursen.

Aktien började handlas på 61,75 kronor och har därefter handlats i ett intervall mellan 60 och 64 kronor. Senast betalt klockan 09.30 var 63,25 kronor, vilket motsvarar en uppgång på 13 procent jämfört med teckningskursen på 56 kronor. Aktier för 157 miljoner kronor har bytt ägare hittills idag och börsvärdet är 8,4 miljarder kronor räknat på senaste betalkurs.

Medicover har tidigare varit börsnoterat på Stockholmsbörsen från juli 1997 till december 2006 då bolaget blev uppköpt av Celox som nu åter sätter Medicover på börsen. Celox är helägt av välgörenhetsstiftelsen Jonas och Christina af Jochnicks stiftelse som kommer förbli största aktieägare efter börsnoteringen.

Finwire

Få mer av EFN

Missa inga nyheter, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.

Eller hitta oss i sociala medier

Missa inte senaste nyheterna!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få dagens sammanfattning inom ekonomi och finans.

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.