Din webbläsare stödjs ej längre, uppdatera din webbläsare för att webbplatsen ska visas korrekt. Uppdatera min webbläsare nu

Allt tyder nu på att det blir Theresa May som blir Tories nästa partiledare och Storbritanniens nästa premiärminister.

Detta efter att den andra kandidaten Andrea Leadsom på måndagen meddelade att hon inte längre kandiderar till posten, eftersom stödet för henne bland partimedlemmarna på 25 procent, är för lågt.

”Vi behöver nu en ny premiärminister så fort som möjligt”, sade Andrea Leadsom i ett uttalande och meddelade att hon nu stödjer Theresa May fullt ut.

Theresa May, som röstade för att Storbritannien skulle stanna kvar i EU, får nu uppgiften att lotsa landet ut ur unionen. Detta efter att David Cameron hoppade av efter att Brexitsidan vunnit EU-omröstningen.

May, som är född 1956 och suttit i underhuset sedan 1997, är den person som suttit längst på den tunga inrikesministerposten i landet i modern tid och anses vara en hårdför politiker. Till skillnad mot Leadsom har inte May bråttom med att rulla igång Brexitprocessen på allvar.

 

Se Katrine Marçal kommentera Theresa May här.

Få mer av EFN

Missa inga nyheter, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.

Eller hitta oss i sociala medier

Missa inte senaste nyheterna!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få dagens sammanfattning inom ekonomi och finans.

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.