Din webbläsare stödjs ej längre, uppdatera din webbläsare för att webbplatsen ska visas korrekt. Uppdatera min webbläsare nu

Skogsindustri- och hygienbolaget SCA:s uppdelning i två börsnoterade bolag slutfördes idag den 15 juni när Essity, tidigare SCA Hygiene, började handlas på Stockholmsbörsen, Nasdaq Stockholm.

Uppdelningen av SCA-koncernen i två börsbolag är en historisk milstolpe i klass med börsnoteringen av SCA 1950 och köpet av Mölnlycke 1975 som lade grunden till hygienverksamheten.

I måndags den 12 juni handlades SCA exklusive rätt till aktier i Essity. En A-aktie i SCA gav en A-aktie i Essity och en B-aktie i SCA gav en B-aktie i Essity.

SCA:s B-aktie stängde på 302,10 kr i fredags den 9 juni som var sista dag för handel inklusive rätt till aktier i Essity. SCA backade 239,50 kr och stängde på 62,60 kronor i måndags

Essitys B-aktie handlades klockan 09.10 till 243,30 kronor. Aktier för 54 miljoner kronor har bytt ägare hittills idag. SCA:s B-aktie handlades samtidigt till 63,95 kronor. Det sammanlagda värde av en aktie i vardera bolag är därmed 307,25 kronor, vilket är 1,7 procent högre än stängningskursen på 302,10 kronor i fredags innan uppdelningen.

Se intervju med Essitys vd Magnus Groth i spelaren ovan.

Finwire/EFN

Få mer av EFN

Missa inga nyheter, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.

Eller hitta oss i sociala medier

Missa inte senaste nyheterna!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få dagens sammanfattning inom ekonomi och finans.

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.