Din webbläsare stödjs ej längre, uppdatera din webbläsare för att webbplatsen ska visas korrekt. Uppdatera min webbläsare nu

Jag jobbade tillsammans med Bengt under några oerhört intensiva år på Dagens Industri fram till 2008. Att få ta del av den i sanning helt unika kunskap om det svenska näringslivet han besatt – såväl de stora trenderna som de minsta detaljerna – var det yttersta av privilegium.

Detta privilegium fick även EFN ta del av, då Bengt sedermera var en uppskattad krönikör hos oss.

Alla de som känt och varit kollegor med Bengt, på Dagens Industri,  DN och på Affärsvärlden, liksom på Handelsbanken och Kinnevik där han senare hamnade, kan vittna om hans lugn, vänlighet, hjälpsamhet och skicklighet.

Alla har sina egna bilder och minnen av Bengt, som person och som yrkesman. För min del gav de där åren tillsammans på Dagens Industri minnen av den sort som inte lätt låter sig nedtecknas, men som man vet att man alltid kommer att bära med sig.

Få mer av EFN

Missa inga nyheter, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.

Eller hitta oss i sociala medier

Missa inte senaste nyheterna!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få dagens sammanfattning inom ekonomi och finans.

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.