Din webbläsare stödjs ej längre, uppdatera din webbläsare för att webbplatsen ska visas korrekt. Uppdatera min webbläsare nu

Kredithanteringsbolaget Intrum Justitia och Lindorff som planerar ett samgående presenterar förslag till avyttringar som ska göra att affären får godkänt av EU-kommissionen.

Det föreslås att Lindorffs totala verksamheter i Danmark, Estland, Finland och Sverige samt Intrum Justitias totala verksamheter i Norge avyttras, enligt ett pressmeddelande. Beskedet fick aktien att falla, vid tvåtiden var kursen ned med runt elva procent.

EU-kommissionen kommer att utvärdera om förslagen tillräckligt väl adresserar kommissionens oro och utvärderingen kan komma att inkludera ett marknadstest. Ett slutligt besked förväntas senast den 12 juni.

Sedan tidigare har Intrum Justitia och Lindorff bedömt att fusionen ska leda till årliga kostnadssynergier över de kommande 3-4 åren om cirka 800 miljoner kronor. De fem enheter som nu föreslås avyttras utgör uppskattningsvis 30 procent av dessa synergier.

Finwire/EFN

Få mer av EFN

Missa inga nyheter, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.

Eller hitta oss i sociala medier

Missa inte senaste nyheterna!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få dagens sammanfattning inom ekonomi och finans.

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.