Din webbläsare stödjs ej längre, uppdatera din webbläsare för att webbplatsen ska visas korrekt. Uppdatera min webbläsare nu

Italienska bankjätten Intesa Sanpaolo bedömer att företaget kan komma att stänga ned totalt cirka 600 kontor till följd av de planerade förvärven av de bra tillgångarna i Banca Popolare di Vicenza samt Veneto Banca.

Den sydeuropeiska banken bedömer också att affärerna kommer att leda till att totalt 3 900 personer lämnar koncernen frivilligt, enligt Reuters.

Intesa Sanpaolo är Italiens största bank med inriktning mot privatkunder. I helgen stod det klart att företaget kan gå in och ta över de bra delarna av de två krisande bankerna Banca Popolare di Vicenza och Veneto Banca.

Andreas Skogelid, räntestrateg på Handelsbanken, räknar inte med några allvarliga spridningseffekter av den italienska banknedstängningen. Det sa han i Makromorgon som du kan se i spelaren ovan.

EFN/Finwire

Få mer av EFN

Missa inga nyheter, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.

Eller hitta oss i sociala medier

Missa inte senaste nyheterna!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få dagens sammanfattning inom ekonomi och finans.

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.