Din webbläsare stödjs ej längre, uppdatera din webbläsare för att webbplatsen ska visas korrekt. Uppdatera min webbläsare nu

Räntorna på svenska statsobligationer sjönk marginellt på onsdagsförmiddagen och kronan försvagades något mot både dollarn och euron.

Hur detta påverkar Riksbankens direktion som samtidigt satt i möte för att besluta om penningpolitiken är oklart. Svaret kommer klockan 09.30, när pressmeddelandet från Riksbanken skickas ut.

Oavsett vad beslutet blir kommer vi följa upp det på EFN. Redan klockan 10.00 intervjuas Handelsbankens chefsekonom Jan Häggström om de privatekonomiska konsekvenserna.

11.00 kommenterar Riksbankschefen Stefan Ingves sedan beslutet på en presskonferens, som vi sänder på EFN.

I Börslunch, som börjar 11.45, har vi förhoppningsvis med Ingves i direktsändning.

Om man ska tro på marknaden kommer beskedet från Ingves och hans fem kollegor bli att reporäntan sänks med ytterligare 10 punkter till -0,45 procent. Detta är vad SME Direkts enkät visar.

Om banken väljer att inte röra reporäntan så kan de hända att Ingves i stället säger något om valutainterventioner i syfte att få fart på inflationen. Riksbankens mandat när det gäller detta stärktes i början av januari.

Få mer av EFN

Missa inga nyheter, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.

Eller hitta oss i sociala medier

Missa inte senaste nyheterna!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få dagens sammanfattning inom ekonomi och finans.

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.