Din webbläsare stödjs ej längre, uppdatera din webbläsare för att webbplatsen ska visas korrekt. Uppdatera min webbläsare nu

De tunga ekonomerna Mervyn King och Marvin Goodfriend har på uppdrag av riksdagens finansutskott utvärderat Riksbankens penningpolitik 2010 – 2014.

I dag svarade Riksbanken på den kritik som King och Goodfriend levererade i sin utredning. Och man höll till stor del med.

Såväl direktionen som fullmäktige välkomnar en översyn av riksbankslagen och anser att flera av utvärderarnas rekommendationer bör beaktas i en sådan översyn.

”En lagöversyn är ett bra sätt att se om den svenska riksbankslagen är ändamålsenlig för de uppgifter banken står inför. Samtidigt är det viktigt att komma ihåg att den flexibla inflationsmålregimen har fungerat väl, vilket utredarna också konstaterar”, säger riksbankschef Stefan Ingves.

 

Se även intervjun med valutastrateg Lars Henriksson om Riksbankens remissvar.

Få mer av EFN

Missa inga nyheter, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.

Eller hitta oss i sociala medier

Missa inte senaste nyheterna!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få dagens sammanfattning inom ekonomi och finans.

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.