Din webbläsare stödjs ej längre, uppdatera din webbläsare för att webbplatsen ska visas korrekt. Uppdatera min webbläsare nu

Domedagen är nära och Tecknen finns där! Månen har varit blodröd och tyska Volkswagen har fuskat med avgasreningen.

I morgon är det 1 oktober eller 2015.75 som ”the forecaster” Martin Armstrongs kalender benämner det. Den dag då de finansiella marknaderna skall krascha enligt den cykel på 8,6 år som Martin Armstrong anser sig ha identifierad, ”och som är inbyggt allt, inte minst i naturen” i sin Economic Confidence Model TM.

Men läser man Martin Armstrongs blogg så har han modifierat kraschscenariot något. Det kanske inte längre handlar om en krasch utan om en ”vändpunkt”, som delvis redan har hänt enligt Armstrong.

Det är värderingen av statsobligationer med lång löptid som är i farozonen, vilket sedan kommer att förstärkas med en allt mer sjunkande aptit att finansiera statliga skulder och kommande statsbankrutt.

Enligt Armstrong har alla kraschade imperier, länder och stadsstater föregåtts av en överskuldsättning. Så 2015.75 påminner om 64.55 då kejsar Nero spelade harpa när Rom brann och då denne kejsare ”devalverade” den romerska valutan genom att späda ut guldhalten i mynten.

Läser man Armstrongs blogg så har han emellertid ropat på denna statsskuldsvarg tidigare, närmare bestämt under de senaste fem åren. Och faktum är att ropen skallar ihåligare nu än tidigare. Insikten om att utvecklade länder med en egen oberoende centralbank, som kan och vill agera som ”lender of last resort”, och som lånat i sin egen valuta inte löper någon mätbar konkursrisk är utbredd.

Så möjligheten är stor att torsdagen blir en vanlig torsdag, om än mild och vacker med svenska mått mätt.

Få mer av EFN

Missa inga nyheter, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.

Eller hitta oss i sociala medier

Missa inte senaste nyheterna!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få dagens sammanfattning inom ekonomi och finans.

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.