Din webbläsare stödjs ej längre, uppdatera din webbläsare för att webbplatsen ska visas korrekt. Uppdatera min webbläsare nu

Det blir den västliga sträckningen genom Småland som vinner kampen om snabbtåget mellan Stockholm och Malmö. Åtminstone är det rekommendationen som presenterades i dag.

Det är Sverigeförhandlingen, som på uppdrag av regeringen, tagit fram förslaget. Ett förslag som innebär att Värnamo och Hässleholm får stationer. Växjö och Älmhult blir däremot utan.

Sträckan söder om Jönköping får stationer i Värnamo, Hässleholm, Lund och till slut Malmö. Hela sträckan mellan Stockholm och Malmö ska gå på två och en halv timma.

Sträckan mellan Stockholm och Göteborg ska gå på två timmar. Mellan Jönköping och Göteborg blir det stopp i Borås, Landvetter och Mölnycke.

Enligt Trafikverket kommer järnvägen kosta mellan 190 och 330 miljarder kronor. Projektet ska vara klart år 2035.

 

Se intervju med Catharina Håkansson Boman från Sverigeförhandlingen här.

Få mer av EFN

Missa inga nyheter, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.

Eller hitta oss i sociala medier

Missa inte senaste nyheterna!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få dagens sammanfattning inom ekonomi och finans.

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.