Din webbläsare stödjs ej längre, uppdatera din webbläsare för att webbplatsen ska visas korrekt. Uppdatera min webbläsare nu

Här rusar bostadspriserna mest. Det är en rubrik som vanligtvis säljer. Därför lär Mäklarsamfundets senaste rapport glädja många nyhetsredaktioner.

Rapporten som granskar priserna på den svenska bostadsmarknaden 2012 – 2015 visar bland annat att det som är allra hetast är tvårummare, där priserna stigit med 42 procent.

Fast förstås, bostadsrätter i Falköping är ännu mycket hetare. Uppgången ligger på hela 127 procent. Även Piteå kommer in på över 100 procent. (Stockholm med sina +37 procent har ingenting att säga till om här.)

Om man däremot tittar på i vilka kommuner som bostadsrättspriserna är högst så är det total Stockholmsdominans, de åtta kommunerna med högst priser finns alla i Stockholmsregionen.

Vänder man blicken mot villorna är det marknaden i Nordmaling som är hetast, med en uppgång på 56 procent. Om man tittar på prisnivån är det däremot fullständig Stockholmsdominans, man fyller hela topp 10-listan.

Hela den 56-sidiga rapporten hittar du här.

Få mer av EFN

Missa inga nyheter, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.

Eller hitta oss i sociala medier

Missa inte senaste nyheterna!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få dagens sammanfattning inom ekonomi och finans.

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.