Din webbläsare stödjs ej längre, uppdatera din webbläsare för att webbplatsen ska visas korrekt. Uppdatera min webbläsare nu

Det duger inte att sitta i Stockholm och titta ut genom fönstret. För att få veta hur det fungerar med företagandet i Sollefteå, bostadsmarknaden på Gotland eller hållbarhetsarbetet i Göteborg, så måste man vara på plats.

Därför har EFN satsat på att bygga upp fyra regionredaktioner runt om i landet: I Umeå, Gävle, Göteborg och Malmö. På redaktionen i Stockholm har vi också avdelat en reporter till att djupdyka i det regionala och lokala i Storstockholm och på Gotland.

Här nedanför presenterar EFN:s fem regionreportrar sig själva. Hör gärna av dig till dem om du har tips och idéer om vad vi borde göra reportage om på din ort.

Tjingeling!

Anna Fagerström

Ansvarig utgivare EFN

Anna.fagerstrom@efn.se

 

PS. Vad tyckte du om EFN:s bevakning av det amerikanska mellanårsvalet? Vi ville sätta in valet i ett sammanhang, med fokus på ekonomin. Tycker du att vi lyckades? Mejla mig gärna din feedback, se mejladress ovan.

PPS. Här är redaktionens egna favoriter:

EFN på plats: Från Wall Street till verkligheten

”Världen vill se hur Trump påverkas av valet”

”En nedtrappning innebär inte recession”

 

EFN i Mellansverige

Cecilia Adolfsson är regionredaktör i Mellansverige och bor i Gävle. Hon har jobbat som nyhetsreporter, redaktör och programledare i 15 år, och som näringslivsutvecklare i fyra år.

Cecilia om sig själv:

”Bra på att berätta stämningshöjande vardagshistorier vid fikabordet. Samtidigt är jag bra på att lyssna på vad människor verkligen säger.”

De tre inslag hon är mest stolt över:

Ekonomin kring Vasaloppet 

Fyra år efter skogsbränderna

Valutasäkring av EU-stödet

På gång just nu:

Expansionen av Gävle hamn.

Funderar just nu på:

”Vad som krävs för att Gävleborg ska lyfta sig i utbildningsnivå, kompetensförsörjning och bli mer framträdande i näringslivsfrågor.”

Mejla Cecilia Adolfsson

 

EFN i Sydöstra Sverige

Jonas Harrysson är regionredaktör i Sydöstra Sverige och bor i Malmö. Jobbat på dagstidning mestadels som näringslivsreporter, senast åtta år på Gefle Dagblad. Tidigare också gjort några år som sportjournalist.

Jonas om sig själv:

”Har inget specialintresse utan är mer allmänt vetgirig.”

De tre inslag han är mest stolt över:

Kortare väg till Tyskland

Matstaden Falkenberg

Plus ett fint inslag om Kalmar slott, som snart publiceras.

På gång just nu:

Ett reportage om Malmöföretaget Ascelia Pharma som börsnoteras till våren. Planerar för ett reportage om den svenska lokaltidningsbranschen, första intervjun är gjord. Har också ett besök i Östergötland på gång.

Funderar just nu på:

”En fråga jag tänkt på efter valet är vad som egentligen påverkar människor mest, den nationella makten (riksdag/regering), den regionala (landsting/region) eller den lokala (kommun/stad).”

Mejla Jonas Harrysson

 

EFN i Stockholm och på Gotland

Nicolina Söderqvist är regionredaktör i Stockholm och på Gotland och bor i Stockholm. Har jobbat på Stockholms Handelskammare och på en PR-byrå.

Nicolina om sig själv:

”Är specialintresserad av politik och vintageinredning.”

De tre inslag hon är mest stolt över:

Det stora Horse Tech-inslaget

Konsthandlar-inslaget

Elbåt siktar mot börsen

På gång just nu:

En minidokumentär om Klintehamn på Gotland som gjort ett ekonomiskt lyft det senaste året efter att hela butikgatan stängt igen och alla trodde att det var kört. Har också just gjort en intervju med Lars Strannegård, rektor på Handelshögskolan i Stockholm, angående kritiken mot skolan som professor Mikael Holmqvist har riktat mot skolan i sin senaste bok.

Funderar just nu på:

”På sistone har jag funderat mycket på innovativa lösningar, som t.ex. foodtrucks och bilpooler, som försvunnit från Stockholm under de senaste åren.”

Mejla Nicolina Söderqvist

 

EFN i Norra Sverige

Elina Tyskling är regionredaktör i Norra Sverige. Har läst företagsekonomi i Lund, frilansat, författat och jobbat som reporter på dagstidning. Gått programmet för journalistik vid Umeå universitet med inriktning mot vetenskap.

Elina om sig själv:

”Trivs med papper och penna och evinnerliga internetsökningar. Jag journalistar efter mottot att du aldrig ska underskatta den svenska statistikdjungeln och norrländska språkets magiska effekter i alla telefonsammanhang.”

De tre inslag hon är mest stolt över:

Intervju med Rymdstyrelsens Christer Nilsson.

Inslaget om hur Wången i Östersund påverkas av den nya spellagen.

Före val-debatten mellan ungdomsförbundarna i KD och S om de stora framtidsfrågorna.

På gång just nu:

En rymddokumentär som inte går att återberättas utan måste ses. Från Luleå kommer inom kort ett reportage om restaurangmarknaden och ett program om konjunkturen.

Funderar just nu på:

”Norrland är som en stor Pandoras ask. Åker du ut i vad en Stockholmare kallar ”bushen”, upp mot Arvidsjaur, möts du av en stor internationell bilindustri. Du kan också råka på innovativa turistattraktioner som lockar hela världen, universitet som är världsledande inom vissa discipliner, bitcoin-datahallar och en rymdbas som snart sätter Sverige på rymdvärldskartan. Det kanske inte hörs. Men det sker. När andra snackar agerar Norrland och har alltid gjort.”

Mejla Elina Tyskling

 

EFN i Västra Sverige

Anders Frick är regionredaktör i Västra Sverige och bor i Göteborg. Har jobbat i många år på Rapidus nyhetstjänst. Har även varit redaktör och frilansat för flera olika tekniktidningar. Utbildad civilingenjör i Sverige, har en MBA i Taiwan samt en utbildning i innovationsjournalistik i USA.

Anders om sig själv:

”Tävlar i orientering på helgerna, talar nästan flytande kinesiska och saknar för tillfället en manskör att sjunga i.”

De tre inslag han är mest stolt över:

Intervjun med Magnus Kårestedt, vd för Göteborgs hamn.

Heta skolstriden som blev en valfråga i Sotenäs.

Silicon Vallgatan – Göteborgs techcentrum.

På gång just nu:

Inslag på Health Tech Nordic Investor Forum om investeringstrender inom hälsoteknik och om Stena Recyclings nya jättesatsning på återvunnen plast.

Funderar just nu på:

”Hur ekonomijournalistiken påverkas i en alltfler betalväggshetsig omvärld där läsare, lyssnare och tittare får allt svårare att urskilja PR från journalistik.”

Mejla Anders Frick

Få mer av EFN

Missa inga nyheter, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.

Eller hitta oss i sociala medier

Missa inte senaste nyheterna!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få dagens sammanfattning inom ekonomi och finans.

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.