Din webbläsare stödjs ej längre, uppdatera din webbläsare för att webbplatsen ska visas korrekt. Uppdatera min webbläsare nu

EFN:s journalistik vänder sig till dig som är ekonomiskt intresserad och nyfiken. Vi vill berätta om ekonomiska samband och hur samhället ser ut ur ekonomisk synvinkel. Och vi vill gärna ge oväntade insikter och perspektiv.

Därför vill jag mitt i rapportperioden tipsa om något helt annat, nämligen potatisekonomin. EFN:s regionreporter i Mellansverige Cecilia Adolfsson har grävt fram en ytterst aktuell ekonomisk story: Avestabonden Anders Uppgård berättar om hur han spelade högt för att efter sommarens extremtorka försöka rädda sin potatisskörd– och därmed flera miljoner kronor i omsättning.

Ett annat jordnära reportage kommer snart från EFN:s regionreporter Nicolina Söderqvist, som just nu befinner sig med team på ett höstigt Gotland. De nosar fram fakta om den fantasieggande tryffelekonomin, som både handlar om själva råvaran och att locka kräsna tryffelturister.

I norr siktar EFN:s Elina Tyskling mot stjärnorna genom att undersöka rymdekonomin på plats i Kiruna. Förr en statlig angelägenhet, nu är det privata företag som slåss om att nå stjärnorna. Ett första smakprov här, mer följer.

Vi tror att vi med dessa reportage kan bjuda på lite nya insikter och perspektiv.

* * *

Aktieintresserade har fått ett nytt program att följa, nämligen Utsvävarkvarten, en avknoppning från vårt succéformat Uppesittarkväll. Det är Nicklas @investeraren Andersson som varje söndag tillsammans med programledaren Albin Kjellberg vid pekskärmen fördjupar sig i ett intressant ämne. Premiären var i söndags och då handlade det om förklaringar till Amazons fantastiska framgångar. Nästa Utsvävarkvart har arbetsnamnet ”börspyttipanna”, och tar upp hur man kan tänka när det är kraftiga rörelser på börsen, som nu. Håll utkik här på efn.se. Ett bra sätt att inte missa något är också att prenumerera på vårt dagliga nyhetsbrev.

Och missa inte nästa Uppesittarkväll, som direktsänds på onsdag, den 24 oktober, mellan klockan 20 och 22. Nicklas och Albin med gäster bjuder på massor av inspiration, energi, kunskap och tips om hur man kan investera delar av sin lön för framtiden. Finansprofilen Anna Svahn sitter i twittersoffan för att fånga upp frågor och reaktioner från tittarna.

Bli gärna en av dem. Det kan verkligen löna sig.

Anna Fagerström

Ansvarig utgivare EFN

anna.fagerstrom@efn.se

 

Bilderna:

Så här ser det ut vid uppskjutningsområdet på Esrange i Kiruna. EFN:s team, från vänster Lasse Jonsson, fotograf, Ludwig Sahlén, producent, Elina Tyskling, regionreporter, och Ludde Wadman, producent.

Delar av EFN:s team på Gotland – regionreporter Nicolina Söderqvist (till vänster) och inspelningsledare och drönarfotograf Kristin Sörman med en drönarkontroll i handen. Foto: Madeleine Holst

Få mer av EFN

Missa inga nyheter, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.

Eller hitta oss i sociala medier

Missa inte senaste nyheterna!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få dagens sammanfattning inom ekonomi och finans.

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.