Din webbläsare stödjs ej längre, uppdatera din webbläsare för att webbplatsen ska visas korrekt. Uppdatera min webbläsare nu

På tisdag äger ett ovanligt spännande mellanårsval rum i USA. Hur det går i valet kan få konsekvenser även för Europa och oss här i Sverige. EFN är på plats för att skildra de ekonomiska vinklarna.

Vi har ett fantastiskt team på plats: Gabriel Mellqvist, tidigare USA-korrespondent för Dagens Industri och numera programledare på EFN, Petra Bergman, programledare, Sofia Myrenberg, produktionsledare, och amerikansknorska fotografen Johannes (som jag borde veta efternamnet på).

Tillsammans med programledare, webbredaktörer, redigerare och studiopersonal på hemmaplan planerar vi reportage, intervjuer och direktsändningar, bland annat från Nasdaqs tv-studio i New York. Vi dyker ner både i börs- och mer allmänekonomiska vinklar. Vi hoppas att vi ska lyckas ge dig som tittare en djupare förståelse för vad det här valet (eller egentligen valen) handlar om.

Här är några valtips här på EFN: 

Ett bra sätt att hålla koll är att prenumerera på EFN:s dagliga nyhetsbrev.

Jag blir glad för feedback på vårt material. Se mejladress nedan.

* * *

Branschtidningen Medievärlden uppmärksammade i veckan EFN:s arbete med jämställdhet i våra sändningar. Det gör oss som jobbar här glada och stärker oss i det fortsatta jämställdhetsarbetet.

* * *

Som om inte det vore nog – dagen därpå kom en ny artikel i samma tidning, nu om vår framgångsrika regionalsatsning. EFN har ju startat fem regionredaktioner med studior för att rapportera och berätta om ekonomi på regional och lokal nivå. Väldigt kul att få lite uppmärksamhet för det.

* * *

Nästa vecka tänkte jag presentera våra regionmedarbetare lite närmare. Alla älskar de att berätta om ekonomi, that goes without saying. Här är några andra sidor av dem: En av dem kan nästan flytande kinesiska, minst två har gått på KTH, en planerar just nu ett reportage om den svenska lokaltidningsbranschen, en älskar historia, en har jobbat på Stockholms handelskammare och en dyker mer än gärna in i den svenska statistikdjungeln.

Tjingeling!

Anna Fagerström

Ansvarig utgivare EFN

anna.fagerstrom@efn.se

Få mer av EFN

Missa inga nyheter, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.

Eller hitta oss i sociala medier

Missa inte senaste nyheterna!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få dagens sammanfattning inom ekonomi och finans.

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.