Din webbläsare stödjs ej längre, uppdatera din webbläsare för att webbplatsen ska visas korrekt. Uppdatera min webbläsare nu

EU-kommissionen ger Facebook böter på 110 miljoner euro, motsvarande nästan 1,1 miljarder kronor. Det bekräftas genom ett pressmeddelande från EU-kommissionen.

Orsaken är att företaget gett vilseledande information om sitt förvärv av WhatsApp.

Facebook förvärvade Whatsapp för tre år sedan. I samband med uppköpet sade den sociala nätverksjätten till tillsynsmyndigheter att det inte gick att tillförlitligt matcha de två företagens användarkonton.

EU-kommissionen fann i sin granskning att det var tekniskt möjligt att göra det vid den tiden.

”Dagens beslut skickar en tydlig signal till företag att de måste följa alla aspekter av EU:s regler för sammanslagningar, inklusive skyldigheten att tillhandahålla korrekt information. Och det innebär en proportionerlig och avskräckande bot för Facebook. Kommissionen måste kunna fatta beslut om vilken effekt på konkurrensen som fusioner har och därför måste vi ha korrekt fakta till hands”. Det säger EU:s kommissionär för konkurrensfrågor, Margrethe Vestager.

Finwire

Få mer av EFN

Missa inga nyheter, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.

Eller hitta oss i sociala medier

Missa inte senaste nyheterna!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få dagens sammanfattning inom ekonomi och finans.

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.