Din webbläsare stödjs ej längre, uppdatera din webbläsare för att webbplatsen ska visas korrekt. Uppdatera min webbläsare nu

Ericssons aktie rasade med runt 15 procent när handeln på Stockholmsbörsen inleddes. Resultatet för det tredje kvartalet blir betydligt lägre än bolagets förväntningar.

”Vårt resultat är väsentligt lägre än vi förutsett och avviker från vad vi tidigare kommunicerat kring marknadsutveckling, med ett svagt slut på kvartalet. De negativa industritrenderna har fördjupats och primärt påverkat segmentet Networks. Trots fortsatt genomförande av vårt kostnadsbesparingsprogram har detta inte kompenserat för lägre försäljning och bruttomarginal”, säger Jan Frykhammar, tillförordnad vd för Ericsson, i pressmeddelandet.

I korthet skriver Ericsson så här:

• Resultatet för tredje kvartalet 2016 kommer att bli betydligt lägre än bolagets förväntningar. De negativa industritrenderna från första halvåret 2016, med svagare efterfrågan för mobilt bredband, speciellt i marknader som påverkas av en svag makroekonomisk situation, har fördjupats.
• Försäljningen minskade med -14% jämfört med samma kvartal föregående år till SEK 51,1 (59,2) miljarder, på grund av svagare utveckling i segmentet Networks där försäljningen minskade med -19%.
• Bruttomarginalen minskade till 28% (34%) som följd av lägre volymer i segmentet Networks, lägre försäljning av mobil bredbandskapacitet och en högre andel av affärer inom tjänster.
• Rörelseresultatet minskade till SEK 0,3 (5,1) miljarder inklusive omstrukturerings-kostnader om SEK 1,3 miljarder.
Nuvarande trender förväntas vara oförändrade på kort sikt.

Ericssons pressmedelande
Ericsson har telefonkonferens 09.00 under onsdagen. Den ordinarie kvartalsrapporten publiceras tidigt på morgonen den 21 oktober.

Få mer av EFN

Missa inga nyheter, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.

Eller hitta oss i sociala medier

Missa inte senaste nyheterna!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få dagens sammanfattning inom ekonomi och finans.

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.