Din webbläsare stödjs ej längre, uppdatera din webbläsare för att webbplatsen ska visas korrekt. Uppdatera min webbläsare nu

Ericsson har skrotat sina planer på att generera mer intäkter utanför kärnverksamheten, skriver Reuters.

Den svenska telekomjätten uppgav 2014 att man skulle diversifiera intäkterna. Planen var att 25 procent av försäljningen år 2020 skulle komma från industrier bortom telekom, så som media, kraft och transport. Bolaget hämtade tio procent av sina intäkter utanför telekom 2013.

Men planen har inte fungerat och under ledning av nya vd:n Börje Ekholm har Ericsson skiftat fokus tillbaka kärnverksamheten som är inom mobila nätverk.

”Vi kommer att framöver fokusera exklusivt på telekunder och nätverk”, sade Ericssons nya chef för digitala tjänster Ulf Ewaldsson nyligen i en intervju med nyhetsbyrån.

Ericssons svängning sker mot bakgrund av att lönsamheten pressats på grund av ökad konkurrens från Nokia och Huawei. Andra faktorer har varit en aktie som tappat 30 procent på två år och intåget av riskkapitalisten Cevian Capital med Christer Gardell i spetsen som ny storägare.

Se Jon Åsberg kommentera vad Christer Gardell har för planer med Ericsson i Ägarna & Åsberg från 1 juni i spelaren ovan.

Finwire/EFN

Få mer av EFN

Missa inga nyheter, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.

Eller hitta oss i sociala medier

Missa inte senaste nyheterna!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få dagens sammanfattning inom ekonomi och finans.

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.