Din webbläsare stödjs ej längre, uppdatera din webbläsare för att webbplatsen ska visas korrekt. Uppdatera min webbläsare nu

Vilka är vi som gör EFN? Här är en del av gänget i våra soffor på redaktionen i Stockholm.

En av sofforna ska spela ännu en bärande roll i veckan, då två andra EFN-medarbetare, Niklas Ekdal och Katrine Marçal, ska sjunka ner och resonera om Sveriges regeringsbildning, övergångsbudget och tänkbara ekonomiska konsekvenser av båda. Samtalet påbörjades under valrörelsen i somras. Då satt de i en soffa i en park i Visby och det inspelade samtalet fick rubriken Så går det med ekonomin efter valet.

Då trodde de inte att Sverige mer än hundra dagar senare fortfarande skulle vara utan ny regering. Men så är det, och är det några som kan ge oss insiktsfulla infallsvinklar från varsitt håll, så är det Ekdal och Marçal i ett resonemang. (Håll utkik på efn.se, i sociala medier eller prenumerera helt enkelt på vårt dagliga nyhetsbrev.)

Dramatiken kring den svenska regeringsbildningen kan tyckas tam jämfört med det nyss genomförda mellanårsvalet i USA (här kommenterat av Marçal) och det accelererande kaoset kring Brexit (se gärna denna EFN-intervju i onsdags).

EFN i all ära, den Marçal-intervju det talas mest om just nu är nog ändå den med Michelle Obama i Dagens Nyheter. (Köp helgens papperstidning!) Marçal fick, som en av fyra journalister i hela världen, träffa USA:s förra första dam i New York och resultatet är en lång och fängslande text om en av världens fortfarande mest inflytelserika kvinnor. Missa inte!

Katrine Marçal hör du annars i Londonpodden (med Maria Borelius) och i hennes intervjuprogram Marçal möter.

Tjingeling!

Anna Fagerström

Ansvarig utgivare

anna.fagerstrom@efn.se

 

Foto: Mattias Antoon

Få mer av EFN

Missa inga nyheter, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.

Eller hitta oss i sociala medier

Missa inte senaste nyheterna!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få dagens sammanfattning inom ekonomi och finans.

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.