Din webbläsare stödjs ej längre, uppdatera din webbläsare för att webbplatsen ska visas korrekt. Uppdatera min webbläsare nu

EFN Ekonomikanalen skördar framgångar med programmen EFN Marknad, Uppesittarkväll och Plånbokspsykologen. Samtidigt planeras en stor omgörning till hösten. Kanalen ska fokusera på privatekonomiska ämnen mot en bred målgrupp.

”Hittills har vi rapporterat om ekonomi och finansmarknader med ett brett perspektiv. Från i höst ska vi bli tydligare och ännu vassare. Vi kommer att rikta in oss helt på det område där vi tycker att vi har mest att tillföra, nämligen privatekonomi”, säger Anna Fagerström, ansvarig utgivare.

EFN ägs och finansieras av Handelsbanken. Fokuseringen på privatekonomi innebär att Handelbankens kostnader för EFN reduceras. Besparingen är i linje med den kostnadsöversyn som pågår i Handelsbanken och innebär att ungefär hälften av tjänsterna inom EFN, i form av konsulter och frilansare, försvinner.

”Det är verkligen tråkigt att avsluta samarbetena med dessa högt värderade och kompetenta människor”, säger Anna Fagerström.

EFN Ekonomikanalen ska fortsätta ge sina allt fler tittare relevant, engagerande och oberoende journalistik om ekonomiska ämnen.

Under våren byter EFN Ekonomikanalen vd. Mikaela Strand avgår och från och med april träder Madeleine Bolander, Ecster, in.

”Vi har säkerställt att det finns en tydlig väg framåt. Nu passar det bra att lämna över till en ny kraft. Jag känner mig väldigt trygg och glad över att kunna lämna över till Madeleine Bolander som har stark drivkraft och erfarenhet av förändring. Hon kommer att utveckla EFN vidare och det ska blir enormt spännande att följa i framtiden”, säger Mikaela Strand.

”Vi ligger i framkant när det gäller att på ett engagerande sätt förmedla ekonomisk kunskap som ger underlag till breda målgrupper att fatta kloka ekonomiska beslut. Det ska vi fortsätta med,” säger Anna Fagerström.

”Vi får enormt mycket positiv respons från våra tittare. Det ser vi som ett bevis för att EFN gör nytta och behövs”, säger Anna Fagerström.

Få mer av EFN

Missa inga nyheter, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.

Eller hitta oss i sociala medier

Missa inte senaste nyheterna!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få dagens sammanfattning inom ekonomi och finans.

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.