Din webbläsare stödjs ej längre, uppdatera din webbläsare för att webbplatsen ska visas korrekt. Uppdatera min webbläsare nu

I dag börjar EFN:s nya serie ”Politik med Silberstein”. Varje vecka kommer Sveriges skarpaste politiska reporter Margit Silberstein att kommentera läget i svensk politik.

Betyder det att EFN ska bli en politik-kanal? Nej, men i mixen av saker som är viktiga för marknaden eller för din plånbok är fem minuters samtal med Margit Silberstein ett bra komplement till EFN:s ekonomiska bevakning. Vi strävar alltid efter att göra våra tittare klokare och vill ge ett underlag som låter tittaren dra sina egna slutsatser. Premiäravsnittet av ”Politik med Silberstein” ser du här.

Sedan årsskiftet har vi en uppskattad serie – Ägarna & Åsberg – där Affärsvärldens tidigare chefredaktör Jon Åsberg skriver krönikor och intervjuas om frågor som rör ägandet på börsen, och sedan ett par veckor skriver även författaren och debattören Niklas Ekdal krönikor för EFN i gränslandet mellan ekonomi och politik.

Silberstein, Åsberg och Ekdal kompletterar väl den makroekonomiska bevakning vi har genom bland annat den Londonbaserade journalisten och författaren Katrine Marçal. För EFN:s räkning intervjuar Marçal intressanta internationella ekonomiprofiler. Nu senast Greklands kontroversielle före detta finansminister Yanis Varoufakis och tidigare i våras Steve Eisman, finansmannen som förutsåg finanskrisen och porträtterades i filmen The Big Short. Marçal gör även tillsammans med entreprenören Maria Borelius Londonpodden för EFN.

Våra krönikörer är ett komplement till grunden i vår ekonomibevakning som är börs och makro kombinerat med privatekonomi. Inom börs har vi vårt uppskattade program Börslunch där profiler från finansmarknaden dagligen analyserar läget på börsen. Under de senaste veckorna har programmet dessutom gästats av ett flertal börsbolags-vd:ar från bland annat Sandvik, JM, NCC och Loomis.

Vår makrobevakning har nyligen utökats med programmen Makroveckan och EFN Råvaror. Varje vecka tar vår programledare Ellinor Beckett upp de viktigaste frågorna inom just dessa områden.

Även inom privatekonomi utökar vi nu bevakningen. Vår nya reporter Stina Ollila, som närmast kommer från Dagens Industri, kommer helhjärtat att ägna sig åt privatekonomi. Sedan ett par år har vi dessutom krönikörer som Annika Creutzer och Ylva Yngveson knutna till oss.

Du som tittare ska alltid känna att Du lär dig något av att titta på EFN. Vårt mål är att göra Dig klokare inom ekonomi – i stort och smått. Har vi lyckats förmedla något Du kan ha nytta av, då är vi nära målet, men vi vill också gärna lära oss av Dig som tittar. Vad skulle Du vilja se mer eller mindre av? Vad saknar Du? Hör gärna av Dig med synpunkter, tips och idéer!

Få mer av EFN

Missa inga nyheter, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.

Eller hitta oss i sociala medier

Missa inte senaste nyheterna!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få dagens sammanfattning inom ekonomi och finans.

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.