Din webbläsare stödjs ej längre, uppdatera din webbläsare för att webbplatsen ska visas korrekt. Uppdatera min webbläsare nu

Daimler, som bland annat tillverkar bilar under märkena Mercedes-Benz och Smart, står anklagad för att ha sålt bilar med installerad mjukvara för manipulation vid utsläppstester. Det skriver Süddeutsche Zeitung.

Tidningen som tillsammans med de inhemska tv-sändarna WDR och NDR har genomfört granskningen uppgav att den tyska fordonsjätten ska ha fuskat med testerna med två av sina motorer i nästan tio år.

Dessa motorer bedöms finnas placerade i en miljon bilar som sålts i Europa och USA.

Enligt granskarna kan nu den tyska federala transportmyndigheten, KBA, komma att tvinga Daimler till återkallelser av dessa fordon, åtminstone i Europa. En återkallelse av de sålda bilarna i USA av motsvarande myndigheter där borta utesluts inte heller.

Landskollegan Volkswagen har tidigare på grund av sitt fusk med utsläppen tvingats böta cirka 22,6 miljarder euro, motsvarande 217 miljarder kronor.

Finwire

Få mer av EFN

Missa inga nyheter, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.

Eller hitta oss i sociala medier

Missa inte senaste nyheterna!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få dagens sammanfattning inom ekonomi och finans.

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.