Din webbläsare stödjs ej längre, uppdatera din webbläsare för att webbplatsen ska visas korrekt. Uppdatera min webbläsare nu

Christer Gardell, som styr över riskkapitalbolaget Cevian Capital, har shoppat fler aktier i svenska telekomjätten Ericsson. Det har gjort att man numera är största ägare i Ericsson, sett till kapitalet, skriver Svenska Dagbladet.

Enligt uppgift sitter Cevian nu på cirka 200 miljoner aktier i Ericsson.

Wallenbergarna som genom sitt investmentbolag Investor äger aktier i Ericsson för cirka 100 miljoner kronor är dock fortfarande de som har kontrollen. Detta då Investor sitter på röststarka A-aktier som gör att man har 15 procent av rösterna i Ericsson, att jämföra med tre procent för Cevian. Industrivärden är näst största ägare med 15 procent av rösterna.

Till Svenska Dagbladet uppgav Christer Gardell att de nya köpen i Ericsson har gjorts mot bakgrund av att man ser en fortsatt uppsida i aktien. Tidigare har han sagt att Cevian inte haft som mål att passera Investor som största ägare sett till mängden pengar investerade i Ericsson, utan snarare att man bedömt placeringen som en bra affär.

Totalt har Cevian handlat Ericsson-aktier till ett värde av cirka 12 miljarder kronor. Ericsson har idag ett börsvärde på knappt över 200 miljarder kronor.

Finwire

Få mer av EFN

Missa inga nyheter, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.

Eller hitta oss i sociala medier

Missa inte senaste nyheterna!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få dagens sammanfattning inom ekonomi och finans.

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.