Din webbläsare stödjs ej längre, uppdatera din webbläsare för att webbplatsen ska visas korrekt. Uppdatera min webbläsare nu

Söndagens brand i Cassandra Oils verkstadslokaler har förstört huvuddelen av bolagets Västeråsbaserade reaktor. Det uppger bolaget i ett pressmeddelande.

Avsikten har tidigare varit att montera ned reaktorn och bygga upp den i Danmark, men Cassandra behöver nu beställa nya delar för att genomföra det projektet. Bolagets kontor är emellertid intakt med avtal och dokumentation avseende teknologi och projekt.

Branden startade utanför bolagets lokaler och har ingen koppling till Caso-reaktorn.

Cassandras vd Anders Olsson är skadad men styrelsens bedömning är att ledningsarbetet kan fortsätta som planerat.

Bolaget har verksamhets- och ansvarsförsäkringar och bedömer att de kommer att täcka skadorna.

Anders Olsson och Fleming Jörgensen, vd i danska partnerbolaget, ska enligt pressmeddelandet ha haft kontakt under gårdagen och är överens om att med gemensamma ansträngningar starta projektet i Danmark under hösten 2017 som planerat.

Finwire

Få mer av EFN

Missa inga nyheter, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.

Eller hitta oss i sociala medier

Missa inte senaste nyheterna!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få dagens sammanfattning inom ekonomi och finans.

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.