Din webbläsare stödjs ej längre, uppdatera din webbläsare för att webbplatsen ska visas korrekt. Uppdatera min webbläsare nu

Frågetecknen kring Volkswagen växer. Nu avslöjar nyhetsbyrån Bloomberg att bolaget kan ha fuskat med den olycksstatistik som man lämnat in till amerikanska myndigheter.

Bloomberg visar att Volkswagens statistik över dödsfall och skador är nio gånger lägre än snittet för de elva största bilmärkena. Detta bevisar naturligtvis inte att bolaget har fuskat, men det finns en besvärande omständighet.

Volkswagens siffror är väsentligt bättre än de som Honda och Fiat Chrysler har lämnat in. Och dessa båda har tvingats erkänna att de har fifflat med statistiken. Honda har redan tvingats till böter på 70 miljoner dollar, cirka 580 miljoner kronor.

Tiden lär utvisa om Bloombergs misstankar är riktiga, men blotta faktum att frågan väcks skadar givetvis den tyska jättekoncernen.

Det är nog inte så roligt att arbeta i Wolfsburg längre.

Få mer av EFN

Missa inga nyheter, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.

Eller hitta oss i sociala medier

Missa inte senaste nyheterna!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få dagens sammanfattning inom ekonomi och finans.

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.